Steroiderne er blevet en sutteklud – Part 2

Du troede måske det var ovre efter part 1, men guess what? – I’m back.. 
Det er ingen hemmelighed at der i fitness- og bodybuilding sport bliver brugt præstationsfremmende hjælpemidler herunder anabole steroider, væksthormon, insulin og diverse “fatburners”. 
Men det er heller ikke nogen hemmelighed at det bliver overbrugt og misbrugt, og ofte med et dårligere resultat! 

Har du nogen sinde hørt om at “less is more”?
Well, de fleste både atleter og coaches har i hvert fald fuldstændig misforstået budskabet.
Én ting jeg altid spekulerer over når jeg er afsted til shows med atleter er følgende:
Det må føles som en seriøs røvtur at have taget måske 2-4 enheder væksthormon dagligt, måske 2-3 gram blandede anabole steroider om ugen, og en seriøs røvfuld fatburners for at stille sig op på scenen, ikke være i form til trods for ovenstående og så blive udkonkurreret af en naturlig atlet!
Jep! – Du læste rigtigt, det sker stadigvæk, vi ser det gang på gang at der stadig kommer naturlige atleter og placerer langt bedre end dopede atleter.
Don’t get me wrong – vi ser også naturlige atleter der får absolut røvfuld fordi de ikke kan være med, men vi ser også det modsatte – og det er tankevækkende. 
Og netop dén problemstilling synes jeg er det man skal tage til efterretning.
For netop hvad er det der gør forskellen?

Hårdt arbejde kommer ikke i en sprøjte, that’s fact.

Og det er der SÅ mange atleter der skulle tage til efterretning – PERIOD!
Det vi ser lige nu er atleter der blot tager lidt ekstra hele tiden, hvergang de er lidt bagud så hæver de doserne, lidt ekstra tren, lidt ekstra clen, dnp, t3 eller hvad de nu har gang i – og guess what? Hæver side effects. Og det resultat vi ser til konkurrencerne er atleter der IKKE er i form. Deres kinder er fuldstændig runde som et hamster der har en håndfuld vindruer i hver kind. Mændene har bløde balder, bloatede maver og netop alt det bodybuilding ikke er.
Kigger vi til hvordan man prepper en naturlig atlet, så vil de fleste ret hurtigt se at træningen er i højsædet. Den er for de fleste langt mere sofistikeret og veltilrettelagt, end den er for mange af de her oversprøjtede talenter.
Går en naturlig atlet i stå under diæten, så har vedkommende kun 2 parametre at skrue på, nemlig kosten og træningen. Og det er dét, de dopede atleter i højere grad burde lære af.
I stedet for hele tiden blot at øge doserne hvergang de møder et plateau, var det så ikke smartere at kigge mere objektivt på selve diæten, på cardioen, på træningsopsætningen.
Selvfølgelig spiller det en rolle nøjagtig hvad, hvor meget og hvordan man tager doping præparater, men pointen her er blot at mere ikke altid er til din fordel som atlet, og det skal atleterne til at have øjnene op for, hvis de vil til næste niveau.
Det vi mangler er conditioning. Vi mangler atleter der kommer ind og bare slagter deres modstandere med vanvittig conditioning, og roden til alt det her, skal ofte findes i akkumulerede side effects.
Jeg vil faktisk vove den påstand at der er større sandsynlighed for ikke at være i form på dagen fordi du har taget for meget, end for lidt. 
For lidt over en måned siden udkom der f.eks. et 3 timer langt interview med Dorian Yates, jeg linker til det her: https://www.youtube.com/watch?v=jpIQj5j1G0o
Heri stater han klart og tydeligt, PRÆCIST! hvad han har taget til alle Mr Olympia’er, og her er det værd at bemærke følgende:
Han er nok én af de bedste conditionerede atleter, nogensinde.
Han er formodentligt én af de bedst conditionerede Mr. Olympia’er, hvis ikke dén bedst conditionerede nogensinde. Og dét på et samlet indtag der får Junior Physique atleter til at ligne øvede kemikere til sammenligning…
Og nå ja, han vandt 6 Sandows i træk og blev nr. 2 til sin første Mr. Olympia. 

Og til trods for det, så ser vi purunge knægte, tage starter cycles der langt overstiger indholdet i de her cyklusser. Vi ser knægte i -80 og -90 kg bodybuilding, der har behov for at tage alt mellem 2 og 6 gram – JEP! – du læste rigtigt. 6 gram. Folk gør de mest åndssvage ting, i mangel på bedre viden.
Til de der ikke har en ide om hvor meget 6 gram blandede anabole bolcher er, så svarer det til at være så super naturlig at det er dissideret svært at beregne, men du kan jo holde det op mod nedenstående eksempel, og så i øvrigt skrive dig bag øret at mange af de her præparater har en øget effekt pga. synergier mellem hinanden.
Lad os tage en alm. gennemsnitlig mand som eksempel:
Affhængig af hvor højt hans frie testosteron niveau er, og hvordan han metaboliserer steroider, så vil 250mg testosteron om ugen velsagtens hæve niveauet til 3-4 gange normalniveauet i det dårligste scenarie. Det bedste scenarie er svært at beregne, det afhænger nok i sidste ende af hvordan man metaboliserer skidtet. Simple as that.

Hvis du har hovedpine så starter du jo for helvede ikke med at æde 16 panodiler i en ruf, vel?
Du starter nok med en treo eller et par panodiler og en tår vand….

Det sjove ved doping kulturen er at når “hovedpinen” opstår, og man ikke længere opnår nok med sin fysik naturligt. Hvad gør man så?  ….. Præcis – du har nok selv regnet ud, at så starter man sgu da med de 16 panodiler, i stedet for treoen og et glas vand. Og det er præcis det der ødelægger bodybuilding og fitness sport.
Hvor de fleste mænd ville have hentet mellem 5 og 10 kg lean bodymass på 250 mg Testosteron om ugen over 3-4 måneders træning, for at holde fast i ovenstående eksempel. Så tænker de ” more is better ” eller også gør deres coach det på deres vegne… Hvilket nok oftere er reglen end undtagelsen.
Resultatet? – Well ristede androgene receptorer, gigant doser og ja – du gættede det nok selv, akkumulerede bivirkninger.
Og hvad betyder det på dansk? Well.. At du nok ikke får fem flade resultater ud af dine bestræbelser og blot skal hæve doserne endnu højere op.. Det lyder lidt som en katastrofe der venter på at indtræffe i mine øjne.
 
 
CURLING KULTUR, MANGLENDE ARBEJDSMORAL OG ALT DET MELLEM LINJERNE
Det paradoksale ved det her ligger i vores kultur.
Folk vil ikke arbejde for resultater mere.
Det skal være nemt opnåeligt, ellers er der ingen der vil opnå det.
For det første – har du ikke generne til at klemme dig op i vægt selvom du tager 2-3 gram blandede bolcher ugentligt, og du stadig ligger som mand og sejler rundt med en lav kropsvægt, og ikke engang kan lave nogle anstændige tunge løft, så er Bodybuilding den forkerte sport – period!
Er man mand og mellem 170 og 180cm høj, og ikke NATURLIGT kan skrue vægten op til 80-90 kg med synlige mavemuskler, men konstant skal bruge et halvt medicinskab for at holde skuden ovenvande, så er jeg ked af at sige det, men så er bodybuilding den forkerte sport for dig.
Jeg er så DØD TRÆT af at se knægte i junior klasser. Freaking junior klasser, der kommer ind uden synderlig masse på kroppen, og så får man bagefter fortalt om hvor hårdt kedlerne er blevet pumpet for at de kunne stå med vener og mavemuskler på én eller anden sølle vægt af 70-75 kg.
Det er bizart, og vidner om 2 ting, og KUN 2 ting – Manglende arbejdsmoral og manglende tålmodighed, det vi kender som curling kultur anno 2018, hvor ingen gider at opnå noget der kræver bare en lille smule arbejde. Det er sgu sikkert de samme typer hvis forældre skrev på sociale medier og brokkede sig over fucking dyrekort for år tilbage….
Det bizarre ved det her, er for at vende tilbage til Yates Mr. Olympia Cycles, så snakker vi om under 1500 mg i blandede kemikalier hvis ikke jeg regner helt forkert, til en mand der skulle i form fra 300 pund (+135 kg) ned til måske 250 pund +/- (113/115 kg ish).
Og det bizarre ved det her, er at han er IKKE et enkeltstående tilfælde der er ude og fortælle om drug cycles i bodybuilding.
Gider man bruge blot 1-2 dage på youtube, vil man finde ud af at der er adskillige pro bodybuildere der fortæller om lignende opsætninger med lave til meget moderate doser, men til gengæld benhårde diæter. Og det er det vi skal tilbage til.
Der er SÅ meget misinformation, fra dårlige trænere der ikke har andre værktøjer end blot at hæve trykket i tanken, og problemet er at det går ud over atleterne, deres helbred og ISÆR deres fremtid i sporten som aktive atleter.
Atleterne ser vi får så svære bivirkninger, ind i mellem er der sgu nogle der skrider i svinget og så er vi jo ude i scenarier hvor vi er nødt til at diskutere uagtsomt manddrab eller ej – for hvem bærer så ansvaret?
Vi ser adskillige atleter hvert år blive indlagt med pludselige akutte leverinfektioner, hjertearytmi, nyresvigt og hvad fanden ved jeg – og for hvad?

Fordi de ikke gad vente 1-2 år mere, med lave til moderate doser for at vinde deres plastiktrofæ.
Nej nej.. De ville hellere forsøge at tage livet af dem selv for at vinde i dag.

Den mentalitet skal vi væk fra. Det er skammeligt, og ude af proportioner.
Der var engang hvor Fitness- og Bodybuilding handlede om at spise og træne, og så kom alle de her PED’s i anden række. Nu er der knap nok nogen der ved hvordan man træner mere?? WTF!
Nævner man et progressivt overload eller en træningsdagbog ligner atleterne et åbent spørgsmålstegn i ansigtet, men nævner man derimod trenbolone og clenbuterol får de julelys i øjnene af bare spænding..
Det her. Det er det der slår bodybuilding ihjel. Period!
Så hvis du er ny atlet i sporten, og du gerne vil holde om 10 år, så du faktisk kan blive dygtig. Måske opnå et pro-card, måske placere til et europamesterskab, verdensmesterskab eller noget andet. Måske endda stå på Olympia scenen??
Så tænk over de valg du træffer. For de får konsekvenser for udfaldet. Og du vil betakke dig for det.
Over and out.
Sidenote: Dette indlæg skal på ingen måde anses som en guideline eller rettesnor for om og hvordan man skal indtage doping stoffer. 
Det skal derimod opfattes som et opråb om den kultur der hersker, hvor ingen opnår en skid trods nærmest overmenneskelige ressourcer til penge, krudt og vejledning.
Do it right, or don’t do it at all.


Ønsker du mere af denne her slags content? 
Så følg med på sociale medier, følg linksene til instagram og facebook og tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev. Hver måned fra juni af, vil jeg udkomme med et nyhedsbrev med tanker og tips, tricks m.m.. for dig der gerne vil opnå mere med din fysik. Så tilmeld dig her på siden.