Har sociale medier ødelagt dit kropsideal?

Kender du det at du klikker på et billede af en veltrænet krop på instagram, og pludselig er det det eneste du ender med at se på?
Sådan er virkeligheden for rigtig mange mennesker. De klikker på billeder, internettet husker flittigt hvad du godt kan lide, hvad du synes godt om, hvad du kommenterer på, følger og vupti – pludselig er dit kropsideal kørt helt af sporet og du tror det er helt normalt at have blodårer op og ned af maven, svulmende biceps og seperationer i lårbenet. Men guess what? – For de fleste mennesker er det her langt fra virkeligheden…
 
Jeg trænede selv længe før de sociale medier gjorde deres indtog. Jeg trænede fordi jeg følte mig utilstrækkelig, fordi jeg var usikker på mig selv og ikke mindst fordi jeg gerne ville være populær.
Noget jeg hverken var dengang, og ej heller betragter mig selv som den dag i dag. Men det er det der betyder noget for børn- og unge mennesker, og hvis du gerne vil læse min historie så kan du se den her
Dengang i midten af nullerne, var den inspiration man kunne finde på internettet indskrænket til billeder af Arnold Schwarzenegger, Kevin Levrone og vi husker alle sammen videoerne (ja – videoer, ikke dvd, Blu-ray eller HD live streaming på youtube, men VHS) med Ronnie Coleman.
Det ene uvirkelige løft efter det andet, efterfulgt af et “yeah buddy” og “ain’t nothin to it, but to do it..”
Det var min inspiration, dengang. Det var ALLES INSPIRATION dengang tror jeg..
Og det inspirerer mig stadig, og måske dét i virkeligheden har været en større hjælp at man blev inspireret af noget øjensynligt uopnåeligt, i stedet for det der sker i dag…

Sociale medier fucker med vores kropsidealer

For det der sker i dag er, at de sociale medier er plastret til i unge mænd- og kvinder. Med kroppe der for den helt almindelige bruger synes at være opnåelige. Internettet er smæk fyldt med ligegyldige reklamer for booty programmer, booty elastikker, “bliv slank og dø lykkelig-agtigt programmer”, selvhjælps grupper til overpris og et hav af online coaches der alle synes at have den magiske udvej for netop dig.
Det er SÅ nemt at bilde sig selv ind at man kan blive trimmet, tonet og veltrænet på rekord tid. 10 uger, 12 uger, 16 uger og 20 uger. Folk vil have et magisk tal, og vupti så tror de at de kommer i form, men…
Problemet er at for hovedparten af mennesker, er dette IKKE tilfældet!
Når jeg starter klienter op med urealistiske forventninger, skal jeg være den første til at fortælle dem at de nok burde bruge 1-2 år i stedet for 10-12 uger – hvis det er det der skal til. Allerede ved første samtale med folk, selv måske endda første email eller messenger besked på facebook fortæller jeg dem hvad der skal til og hvad der er realistisk. Men lige lidt hjælper det.
Folk vil have resultater som de vel at mærke ikke har fortjent eller agter at gøre sig fortjent til, og de vil have dem LIGE NU! – De skal ikke nedværdige sig til at vente, og gud fri mig vel om man så sætter lidt krav til at de skal følge en diæt, og være punktlige med deres træning.
For dem vi sammenligner os selv med på sociale medier, de ligner jo os selv. Bare lidt bedre. Spørgsmålet er bare hvor meget “lidt bedre” egentlig dækker over. Vi vidste at vi skulle knokle før i tiden for at komme bare en smule tættere på vores idoler og forbilleder, men i dag er det hele ét stort fatamorgana…
Så hvad sker der?
I stedet for at lytte til fornuft, så bliver vi konstant påvirket udefra, af sociale medier.

Jo mere vi klikker, jo værre bliver det..

Vi klikker nemlig. Og vi klikker.. Og klikker.. Og så klikker vi sgu lidt mere, og før vi ser os om så er det ENESTE vi nærmest ser i vores omverden, fitnesstrænede kroppe med silikone bryster, olie i muskulaturen, et overforbrug af motionsdoping og værst af alt – et HAV af træningstimer bag sig.
Og alt hvad vi ser er, at det må være det perfekte, for alle har det jo og det ser opnåeligt ud. Vi har sådan en underlig tendens til altid at ville have det vi ikke har. Og for alle mennesker er det altså ikke idealet at leve på en streng diæt, tage anabole steroider flere gange om ugen, måske endda dagligt og så få lavet lidt plastik kirurgi ved forgodtbefindende, NEJ!..
For noget der ligner 90-95% af alle danskere er det her en komplet idiotisk måde at tænke på, for det passer ikke ind i vores hverdag at leve- og stræbe efter.

Vi kigger på rollemodeller, der på sociale medier får det til at se ekstremt nemt ud..

Og jo mere vi kigger, jo mere forhippede bliver vi på at det skal vi også have, jo nemmere tror vi at vi kan komme til det, og jo dårligere får vi det med os selv.
Jeg møder SÅ UBEGRIBELIGT mange mennesker der føler sig SÅ ekstremt utilstrækkelige – KONSTANT! 
De er ALDRIG gode nok så snart vi snakker om udseende, og det er så synd!
Især når man ved at dem vi kigger på som rollemodeller eller med et smart og måske lidt moderne udtryk, influencers, ikke har det nemt. De tager billeder når de er i god form, og de tager mange. RIGTIG mange. Så har de altid noget at poste, også når de IKKE er i god form.
Så træner de sig selv halvt ihjel det meste af tiden, og har måske alt mellem 5 og 15 års træning bag sig, de følger en kontrolleret diæt-approach mere eller mindre året rundt, tager deres supplementer, så har de måske et seriøst drys af god genetik med sig og samtidigt et lidt kønt ansigt.
Krydrer du det med for manges vedkommende et kontrolleret eller ukontrolleret forhold til motionsdoping, et drys af plastikkirurgi og sgu sikkert også en prepcoach i ny og næ for at sikre at de netop fremstår knivskarpe, så har du en MEGA FARLIG COCTAIL!!
Og den er ikke farlig for dem, men for DIG!
Du kigger med. Det er DIG der kigger og klikker. Det er din virkelighedsopfattelse der bliver pillet ved på de sociale medier. For almindelige mennesker evner ganske simpelthen ikke at skelne.
Det er for den almindelige bruger af sociale medier fuldstændig umuligt at se på en krop om den er bygget naturligt eller ej. Det er umuligt at vide hvor meget der er genetik, hvad er hårdt arbejde, og hvad er snyd, for du kan IKKE SKELNE! – og dem der kan de er med 100% sandsynlighed i fitnessbranchen, og arbejder med det hver evig eneste dag.

Min opfordring her er helt klar!

Jeg elsker mit arbejde, det vil jeg gerne lige slå helt fast.
Jeg elsker det hver dag. Hver evig eneste dag får jeg lov at hjælpe folk til at indfri deres respektive mål.
Jeg får lov at hjælpe med at forme og skabe nogle utrolige resultater, men også opbygge stærke mindsæt og selvstændige individer.
Og ja der er også nogle af dem der går virkelig langt ud i ekstremen, og det synes jeg også man skal hvis det virkelig er dét man ønsker.
Men for langt de fleste der henvender sig hos mig er målet langt fra så ekstremt. Hovedparten vil faktisk bare gerne opnå en øget selvtilfredshed og komme videre i deres træning, og ikke mindst opbygge holdbare løsninger som varer hele livet.
Så husk på følgende:
– Find dit eget kropsideal
– Tag udgangspunkt i dig selv
– Lad være at sammenligne dig med andre
– Dit resultat udmåles i dine præstationer
– Der er forskel på at lade sig motivere, og at lade sig styre af SoMe

Synes du indlægget var fedt? – Så stik det et like og del det på sociale medier, og ikke mindst klik ind på min facebookside og kommentér i tråden