Resultater kommer indefra!

Danskerne har en forfejlet holdning til ikke at ville tro på sig selv, eller i hvert fald ikke vise det i det offentlige rum. En faktor som kan være altafgørende i forhold til at opnå netop de ønsker og drømme man har i livet, også når det kommer til den fysiske udvikling. 

Fitness- og bodybuildingsport er i høj grad fyldt med personer der trodser alle odds. Der beviser overfor omverdenen, at selvom ingen tror på dem, så kan man nå sine drømme og mål – hvis man vil. Det er netop den faktor som jeg oplever at folk mangler, og måske den hyppigst forekommende årsag til at folk ikke når netop de resultater, de sætter sig for i træningslokalerne. 
Jeg har aldrig fået ret meget opbakning til det jeg laver. Det meste af min familie kan ikke sætte sig ind i den sport jeg dyrker, og derfor er opbakning ikke noget jeg nyder godt af fra ret mange i mit nære familiemiljø.
For det første er det ikke i orden at ville skille sig så meget ud, men selve udseendet der følger med, er ikke noget de kan identificere sig selv med. Og hvad er sandsynligheden så lige for succes?

Det betyder ikke det store ..
For mig personligt – betyder det ikke noget. Jeg har lært at “tune” det ud, lært at omgås de mange negative forventninger til hvad jeg egentlig foretager mig, og måske netop derfor fortsætter jeg med at udvikle mig. For jeg tror nemlig på egne evner, og jeg har indset at uanset hvad folk måtte tænke, så kan man hvad man vil…
Videnskaben siger at man maksimalt kan øge sin muskelmasse med 4-5 kg pr. 12 måneder. Jeg øger pt. min med 5-6 kg pr. 5-6 måneder. For mig er dét et klokkeklart signal om, at viljen til at ville udvikle sig, kommer indefra. Og når man er fast besluttet på at nå i mål med noget, så gør man det. Akkurat som man ser de mest lovende og prominente navne i sporten tale om.
Når jeg møder folk ude i centrene er det overraskende hvor lidt folk tror på sig selv. Det er næsten tabu at have selvtillid. Folk træner bare for at træne. Men i virkeligheden ville de måske kunne nå langt længere, ved at finde deres indre viljestyrke frem. Ved at vise verden hvem der bestemmer. Og nok snarere bevise overfor dem selv, at de sagtens kan – hvis bare de vil…
Hvorfor må man ikke udstråle vindermentalitet? Man bliver set på som en særling, hvis bare man er villig til at gøre lidt mere end normen. Hvis man er villig til at fortsætte med at arbejde igennem smerten, i stedet for at se den som et svaghedstegn..
Nu skal du møde en “særling”
På det mørke Sjælland kan du finde Maya Altenburg. En pige der har trodset alle odds, og på magisk vis har skabt de resultater som alle drømmer om, men ingen tør realisere. 
Som tolvårig fik hun en pludselig hjerneblødning. En hændelse der normalt tager livet af de fleste, eller invaliderer dem for livet. Maya mistede synet, og blev lam fra halsen og ned efter. Så den historie jeg fortæller dig nu, er intet mindre end beviset på at alt kan lade sig gøre – hvis blot man tør tro på det…
Maya 12 år
Tre uger efter at være faldet om med en hjerneblødning, vågner hun fra sin koma. Intet syn og ingen følelse i kroppen. Funktioner der langsomt bløder op, og vækkes til live, men med mén. Øjnene begynder langsomt at fungere, men venstre synsfelt er beskadiget. Det skal ligeledes vise sig, at venstre side af kroppen er påvirket på lige fod med synet.
Med meldingen om aldrig at skulle gå igen, var alt håb taget ud af denne unge pige. Men tre år, to specialoperationer i Paris, og én i Stockholm senere skete miraklet. Hun gik, ud fra hospitalsmiljøet, og ud i friheden. Med en spastisk lammet fod, og muskelsvind i venstre side af kroppen, men trodsede alle odds for hvad læger troede muligt.
Nu sidder du så nok og tænker, men hvad har det med fitnesstræning at gøre? – Hvad skal jeg få ud af denne her historie?

Og det skal jeg så fortælle dig
Det er nu femten år siden, og der er blevet knoklet i kulissen.
Maya er følt med Myotonia Congenita, som er en muskelsygdom. En genfejl der betyder at muskulaturen mangler saltbroer. Så de kramper, døgnet rundt. En lidelse som man ikke umiddelbart forventer kan skabe resultater i sport, det er jo ikke umiddelbart en fordel. Men det havde du nok regnet ud allerede. For det er nok klart for enhver, at kroniske muskelkramper, er et helvede af dimensioner.
Til trods for hårde odds. Til trods for et liv der har været en lang dødsdom, og til trods for mere eller mindre umulige træningsvilkår. Så gør hun det sgu alligevel.
Maya back poseDen dag i dag forbereder hun sig til dette års Newcomers cup, og stiller ikke bare op i en af de mindre muskuløse kategorier, men i Physique. Træningsstilen er koncentreret, kortvarig, fokuseret og let. Der bliver ikke arbejdet med tunge vægte, men med balance, koordinering og muskelkontakt – og det giver resultater.
Ikke fordi videnskaben siger det skal, men fordi Maya tror på det. Fordi hun har sat sig for, at hun vil det her. At hun ikke vil lade sig begrænse af hvad læger og specialister har sagt til hende hele livet, og netop derfor får hun resultater.

Hvorfor så bruge Mayas historie som eksempel?
Historien er unik, og den beretter netop om, hvorfor så mange mennesker absolut ikke når deres ønskede kropsideal. De mangler viljen til at ville. Viljen til at træne benhårdt, og evnen til at tro på at egne evner rækker.

Folk har en sær tendens til at sætte begrænsninger og stopklodser for deres udvikling, ved at bilde sig selv ind, at de ikke kan. At alle andres resultater kommer fra held, grønne skove og anabole steroider. Men det er ikke altid tilfældet. 
For resultater kommer indefra. Dybt begravet i sjælen ligger evnen til at skabe, men få tror på den eksisterer. Og ligesom jeg ikke selv benytter mig af anaboler, så er det heller ikke tilfældet med Maya. Og netop dét, burde være den afgørende faktor for at folk tager sig sammen, og vågner op. Vågner op og indser, at den faktiske virkelighed er en ganske anden, end de i første omgang troede.
Blot fordi din omverden ikke tror på dig, eller tager modet fra dig – så tro på dig selv. Stol på din egen lyst, dine egne værdier, og forfølg dem fuldt ud. For sådan, og kun sådan, opnår du netop de resultater du ønsker – både i og uden for træningslokalerne.

Har du kommentarer, ris/ros, eller andet du ønsker at bidrage med i forbindelse med indlægget, så kan det afgives på den tilhørende facebookside: www.facebook.com/by.JSChristensen