Kylling i Karry med ingefær og chili

Der findes ikke en “bro-food” der kommer i nærheden af kylling- og ris. Men elsker du, ligesom jeg, en god gang kylling- og ris?
Og skal det smage af lidt mere end det plejer?

Så prøv denne her opskrift.

Det tager 30 minutter fra start til slut. Opskriften passer til ca. 3 personer.

Ingredienser:

  • 400 gram kylling
  • 300 gram squash
  • 100 gram forårsløg
  • 100 gram spidskål
  • 150 gram babymajs
  • 1 spsk rapsolie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • 20 gram ingefær
  • 2 tsk karrypulver
  • 1 tsk rød karrypasta
  • ½ grøntsagsbouillon terning
  • 200 gram light kokosmælk
  • 1 tsk akaciehonning
  • Ris efter behov

Fremgangsmåde

Skær kyllingen i tern og steg af på panden, til det er næsten færdigt. Kom det herefter over på en tallerken, til det skal i sammen med karrysovsen.

Mens kyllingen steger, skæres grøntsagerne. Snit forårsløg og spidskål, skær squash og babymajs i tern. Hak hvidløget og riv ingefær.

Varm en pande eller wok godt op. Kom fedtstof på og rist karry af sammen med hvidløg og ingefær. Tilsæt alle grøntsagerne til panden og svits dem godt.

Kom kokosmælken over grøntsagerne og vend det godt sammen. Herefter tilsættes karrypastaen og bouillonen, og sørg for at det bliver vendt godt sammen. Tilsæt akaciehonningen og kyllingen og lad retten simre i ca. 10 minutter.

Serveres f.eks. med ris og en lime til at presse ud over retten.

Velbekomme

Næringsindhold pr. 100g:
Kalorier per 100g: 69,6
7,3g protein
3g kulhydrat
3g fedt

Udarbejdet i samarbejde med min madskribent Cæcilie Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *