Savner du et alternativ til rugbrød, eller andre kulhydratkilder, i madpakken? Så er hjemmelavet knækbrød måske netop sagen.
Det kræver 5-10 minutters forberedelse og 15 minutters bagetid.
Ingredienser:
- 100 gram grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
- 75 gram sesamfrø
- 75 gram hørfrø
- 50 gram solsikkekerner
- 10 gram olivenolie
- 1 tsk salt
- 2 dl vand
Fremgangsmetode:
Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld alle frø/kerner og mel i en skål og tilsæt vand, olie og salt.
Rør massen godt rundt, så der ikke er nogen klumper i.
Del dejen i to, og fordel den på to bageplader.
Rul dejen ud på bagepladen mellem to stykker bagepapir, så du får et så tyndt lag som muligt – på den måde bliver de mest sprøde. Når dejen er rullet ud, ridser du den størrelse knækbrød, du ønsker. Jeg fik 20 stk. ud af min portion.
Placer pladerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Gode som snacks med hytteost og topping på.
Velbekomme
Næringsindhold pr. 100g:
497 kcal
18,7g protein
29,2g kulhydrat
32,2g fedt
Pr. stk. 79 kcal (ca. 16g)
Udarbejdet i samarbejde med min madskribent Cæcilie Mikkelsen