Hjemmelavede knækbrød | Perfekte til madpakken

Savner du et alternativ til rugbrød, eller andre kulhydratkilder, i madpakken? Så er hjemmelavet knækbrød måske netop sagen.

Det kræver 5-10 minutters forberedelse og 15 minutters bagetid.

Ingredienser:

  • 100 gram grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
  • 75 gram sesamfrø
  • 75 gram hørfrø
  • 50 gram solsikkekerner
  • 10 gram olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand

Fremgangsmetode:

Tænd ovnen på 200 grader.

Hæld alle frø/kerner og mel i en skål og tilsæt vand, olie og salt.

Rør massen godt rundt, så der ikke er nogen klumper i.

Del dejen i to, og fordel den på to bageplader.

Rul dejen ud på bagepladen mellem to stykker bagepapir, så du får et så tyndt lag som muligt – på den måde bliver de mest sprøde. Når dejen er rullet ud, ridser du den størrelse knækbrød, du ønsker. Jeg fik 20 stk. ud af min portion.

Placer pladerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Gode som snacks med hytteost og topping på.

Velbekomme

Næringsindhold pr. 100g:
497 kcal
18,7g protein
29,2g kulhydrat
32,2g fedt

Pr. stk. 79 kcal (ca. 16g)

Udarbejdet i samarbejde med min madskribent Cæcilie Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *