10 ting du kan gøre for, at lykkes med en mere kalorielet juleuge

Vi har, nok, alle sammen prøvet at have “den der” jul, hvor det hele tog overhånd. Du tog, måske, lige rigeligt på i juledagene. Og hvordan undgår man så egentligt, at det sker igen?

Der er forskellige udfordringer i juledagene

Ofte, er der mange arrangementer, på få dage, mellem d. 24/12 og 31/12. 
Typisk juleaften, nytårsaften og 1-2 julefrokoster. Det er vidst en, ret, standard juleuge. Resten af dagene bruger man så på, at tømme resterne af slikfadet og alt det andet man har guffet i sig. Så det bliver hurtigt en kalorietung affære. 

Det kan du garanteret genkende.

Krydret med lukkede fitnesscentre, så træningen nu er endnu mere besværliggjort end nogensinde før, skal man finde tid til hjemmetræning og løbeture. Alt imens man skal ud af døren til et arrangement, måske endda køre på tværs af landet for at mødes med familie, man næsten aldrig ser?

Så bliver det hurtigt ret svært at lykkes. Det kan de fleste nok nikke genkendende til.

Har man, oveni købet, børn der skal pakkes i biler og sørges for, så er tiden endnu mere knap inden man enten skal have gæster eller være gæst, til et arrangement. 

Men der er dog nogle gode fif man kan tage i brug.

Derfor får du her mine 10 bud for, hvordan du skaber en kalorielet juleuge:

1. For det første, så spar på kalorierne i de dage hvor du foretager dig noget ekstraordinært. Spar på kalorierne når du, vel at mærke, ikke er afsted til noget. Spar de kalorier der ikke er vigtige for dig, og gem lidt til juleanden, risalamanden og konfekten. 
2. Sørg for, at holde dig aktiv når du kan. Dvs. kan du nå en formiddagstræning inden du skal ud af døren, så tag den. Også selvom det bare bliver 30-40 min. Tag hvad du kan få. 
3. Nap en gåtur eller en løbetur. Er du afsted til julearrangement kan du, måske, lokke de andre deltagere med ud på en gåtur, mellem retterne, eller inden maden. Mange tager i kirke juleaften, måske du kan gå derhen og få nogle ekstra skridt, den vej.
Alternativt kan du starte eller slutte dagen med en god lang gå- eller løbetur.
4. Skru ned for kalorieindtaget i dagene mellem arrangementer. Hvis det har taget overhånd, og du forsøger at lykkes med en diæt. Så husk, at skrue ned, betyder ikke at du skal stoppe med at spise.
5. Sørg for, at få trænet i dagene mellem arrangementer, og spis fornuftigt. Der er ingen grund til, at smide alle dine gode vaner over styr, blot fordi, du har haft nogle dage med en anderledes kost. Drop sort/hvid tankegangen.
6. Fordi, du har rester af slik og konfekt betyder det ikke, at det hele skal udryddes, i juledagene. Det kan sagtens gemmes og holde længere, og der er sikkert et par weekender i januar, hvor det smager mindst lige så godt. 
7. Hold dig til de ting du virkelig godt kan lide, når du er afsted til jul, julefrokoster, nytår mv. Så, bliver der f.eks. serveret 6 retter til en julefrokost, men du reelt set kun har lyst til de 4 af dem, så spring de to af dem over, i stedet for at spise af “pligt”.
8. Når du træner, så prioriter de mest kalorieafhængige løft, typisk flerledsøvelser hvor du involverer store dele af kroppen som f.eks.: 
Squat, dødløft, militarypress, hipthrust, barbell rows mv.
9. Prioriter at lave lidt cardio ifm. træning, hvis du ved du får færre træninger ind, den pågældende uge, end normalt. Så, får du f.eks. normalt 4 træninger om ugen, men i juleugen ved du, at du kun får 3, kan du med fordel lave 30 min. cardio ifm. hver træning. Så har du forbrændt svarende til ca. 4 styrkepas. 
10. HIIT træning er dels en effektiv finisher ifm. træning, men det kan også gøres super kort og intensivt og det har samtidig en ekstremt høj effekt, på din efterforbrænding. Så har du 5 min. ekstra, så nap nogle intervaller på romaskinen i kælderen eller intervalsprinter i haven.

Det, var mine 10 bud og jeg håber, inderligt, du kunne bruge dem til noget. 
Del indlægget med én du kender, som kæmper for at lykkes med en livsstilsændring netop nu.

Er du interesseret i min hjælp som coach- og træner? 

Så udfyld min kontaktformular, forrest på min hjemmeside, så finder vi ud af hvordan vi bedst muligt får dig i mål.

Bemærk! Lige nu er der KUN plads til 4 klienter mere, til forløbsopstart på onlineforløb, i januar.
For fysiske forløb, med personlig træning, for motionister eller atleter er der plads til:
1 på Sjælland (reserveret)
2 på Fyn/Jylland
NB. Lige nu, giver jeg en særligt god pris til nye PT klienter, der vil tage faste træninger, i Middelfart, om morgenen og formiddagen, på faste dage.

Skal du sikre dig én af de sidste pladser?
Så kontakt mig hurtigst muligt.
 De bedste hilsner

Jacob S. Christensen
Coach & Personlig træner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *