Marias Gæsteblog: At vælge den "rigtige" coach

Som forord til denne her blog vil jeg (Jacob – indehaver og ejer af Fitnesscoaching By JSChristensen) gerne tilknytte et par ord inden jeg poster Maria’s indlæg.
Først og fremmest handler bloggen ikke om negativ omtale af andre trænere, moralen er at vælge den rigtige – for dig – hvem det så end er.
Som mennesker er vi forskellige, vi har forskellige behov, og markedet for personlig træning og især online coaching er blevet en jungle.
Udfra hverken pris eller tidligere resultater med klienter er det muligt at forudsige hvor meget eller hvor lidt hjælp man rent faktisk får under sådan et forløb og hvad man kan forvente.
Maria’s oplevelse er én af mange jeg desværre hører alt for ofte. Man betaler i dyre domme for at få en coach med flotte fotos på instagram, og ender med at vente i ugevis og månedsvis på emailrespons.
Og hvis planerne så ikke fungerer fra start, så er man fortabt.
Det er derfor mine forløb indeholder fast sparring via Skype, svartider på emails og sms samt faste handelsbetingelser som sikrer forløbene.
Så hvor end du vælger en coach, så sørg for at du faktisk får fuld valuta for pengene. Der er rigtig mange gode og erfarne. Så undersøg det nærmere i stedet for bare at vælge efter billeder på instagram – Over and out, videre til Marias oplæg:

 

“Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg igennem de sidste 2 år har prøvet en del coaches og mine resultater har været den ene skuffelse efter den anden. Det medførte at jeg aldrig kom i mål og motivationen til at fuldføre et såkaldt forløbet forsvandt”


 
Vi ved alle sammen, at det kræver en hvis form for selvdisciplin at følge en diæt eller holde sin træningsplan. Men for at komme i mål er det lige så vigtigt, at man har støtte og vejledning fra sidelinjen. Det jo netop derfor man vælger at investere i en coach – ellers kunne man jo ligeså godt tage sagen i egen hånd.
Når jeg tænker tilbage på mine forløb hos to tidligere coaches, var de under al kritik. Mit første forløb var hos en mere uerfaren og ikke så kendt coach. Her startede min diætplan med at ligge nogenlunde højt i kalorieindtag, men fordi min krop ikke ville samarbejde med den måde min diæt var sat sammen på, valgte min coach at sætte mit kalorieindtag helt ned til 1200 kcal på dagligbasis, hvilket er ret lavt til en pige af min størrelse. Ikke nok med det blev min cardio sat ekstremt højt, på trods af jeg styrketrænede 6 gange om ugen. Resultatet blev at i stedet for en drømmekrop, endte jeg med en krop der var træt, gjorde ondt konstant og et humør der var helt nede i kulkælderen.

Til sidst valgte jeg at droppe ud af forløbet, da jeg ikke kunne være med på disse præmisser.

Efter lang tids søgen på nettet, valgte jeg at kontakte en mere kendt coach. Her fik jeg lavet en ny diæt- og træningsplan. Jeg håbede nu at jeg skulle jeg komme i den form jeg altid havde drømt om – og hvor stor var chancen for at man ville løbe ind i en dårlig coach igen? Det viste sig dog at denne coach ikke kunne opfylde, hvad det betalte forløb skulle indeholde. På trods af at jeg begyndte at tage på, blev der ikke rettet i min diætplan, der blev ikke svaret på mine mails og de ugentlige form billeder som skulle sendes efter aftale, blev der ikke givet respons på. Igen ramte skuffelsen mig og jeg begyndte faktisk at tro at, det var mig der var noget galt med. Hvorfor kunne jeg bare ikke bare skabe de resultater, når alle andre kunne? Efter nogen tid valgte jeg at stoppe forløbet hos denne coach.
Jeg havde egentlig opgivet håbet om at finde en coach i Instagram- og facebookvirvaret, men så fandt jeg Jacob. Det skal lige siges at, jeg brugte virkelig lang tid på at overbevise mig selv om, at han ikke skulle være ligesom alle de andre og jeg tror heller ikke at Jacob var i tvivl om, at jeg var MEGET kritisk omkring opstart af et forløb.
Men mit 3 månedernes forløb hos Jacob, har været helt igennem fantastisk. Jeg tror aldrig en diætplan har været så nem at følge. Jeg fik lige pludselig masser af lækker og varieret mad, med det resultat at min krop begyndte at samarbejde, og skabe de resultater jeg længe havde gået og drømt om. Under mit forløb, fik jeg lavet de ønskede justeringer jeg bad om og var der en madvare jeg savnede, blev den justeret ind i min plan.

Derudover giver den månedlige skypesamtale så meget. Man får mulighed for at spørge om alt mellem himmel og jord, og Jacob er altid klar med et brugbart svar!

Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om hvilken coach jeg vil vælge fremover!
Maria tabte knap 4 kg under forløbet, men tabte en total på 93,8 cm på kroppen spredt ud over 11 standardmål.
Herunder blandt andet:
9,6 cm i taljen
16,2 cm om mavens tykkeste punkt
11,7 cm om hvert lår