Gæsteblog: Fit over 40 – Betinas rejse

Hvad får et menneske til at gå fra et almindeligt kostforløb til pludselig at have et mål om at stille op i bikinifitness?
Når jeg tænker tilbage, så startede jeg op på et kost- og træningsforløb på det helt rigtige tidspunkt i mit liv, jeg var lige kommet ud af et længere forhold hvor kæreste-hyggen havde sat sine spor.
Jeg var klar til noget nyt i mit liv og igen koncentrere mig om ”MIG” og det første var at komme i form igen. Jeg havde tidligere trænet styrketræning, men efter et år uden så meget fokus, så var jeg i en form som jeg ikke var tilfreds med.forside-25-4-15

Valget på Jacob skyldtes jeg havde fulgt et par af hans atleter og det virkede til at det var en sund tilgang Jacob havde til tingende. En masse mad også kulhydrater (som jeg egentlig frygtede, efter det var meget IN med lowcarb osv.) og de lavede ikke så meget cardio, så en dag sendte jeg en mail af sted og kort efter havde vi haft vores første samtale og modtaget mit trænings- og kostprogram. Målet var at komme ned i fedt-% og bygge lidt mere muskelmasse på, så jeg ville se mere tonet/fit ud.

Ingen tvivl om min verden blev vendt op og ned, 5 måltider om dagen og skulle pludselig spise efter hvilke muskelgrupper jeg trænede, samt styrketræne faste muskelgrupper, og der var mange øvelser og begreber jeg aldrig havde hørt om, men hurra for nettet i dag, det gør det bare nemmere at finde et svar og var der noget som slet ikke gav mening havde jeg altid Jacob som var klar med en forklaring på tingende.
bagside-25-4-15Efter et par uger begyndte tingende at sætte sig fast. Maden kunne jeg inde i mit hovede og skulle ikke finde planen frem længere. Træningen blev nemmere at huske og derfor også kortere og kunne hurtigt se stor stigning i min styrke. De 12 uger blev til 16 uger og havde måske ikke det store vægttab (ca. 3,5 kg), men er du gal mit spejlbillede sagde noget andet. Pludselig havde jeg fået små fine runde skuldre og numsen havde fået et godt løft i den rigtige retning. Her stod jeg som 41 årig i en bedre form end da jeg var 25. De 16 uger var faktisk gået nemt og havde overholdt alle planer 100 %, undervejs havde jeg fået lov at synde, så der var også plads til burger, sushi og bland selv slik.
Jeg var nu blevet bidt af denne livsstil, aldrig har jeg haft det så godt med mig selv, havde en masse energi og følte mig hjemme i fitness centret, så beslutningen om at stille op i bikinifitness blev taget og selvfølgelig skulle det være med Jacob som coach, og så blev den kontrakt underskrevet.

Jeg gør det her fordi jeg er vild med denne sport, selvfølgelig kan man have en dag hvor man mere har lyst til at ligge på sofaen, men der er ikke mange af dem, og på de dage husker jeg mig selv på hvorfor jeg gør det her, og den følelse det giver mig når jeg er færdig. Er vild med at tingende aldrig bliver nemmere, du bliver bare bedre til det, men det er altid hårdt, det at presse sig selv så langt ud som man egentlig ikke troede var muligt. Se hvor stærk man er blevet, bide smerten i sig ved hver træning, lukke alle mennesker ude og det eneste du skal gøre er at være bedre end sidst du trænede. Kunne sætte fokus på områder du vil forbedre og se du faktisk forbedre dig.

I dag er jeg blevet 42 år og der er nu gået 1,5 år – målet er Newcommers bikinifitness masters +35 til maj 2017. Der har været op- og nedturer i det her forløb, og hver gang har Jacob været der for mig.
Første store nedtur var da Newcommers pludselig blev rykket og målet rykket 8 mdr. frem, det betød at der var 1 år og 3 mdr. til den scene og samtidig havde vi øget min mad så meget, at jeg var blevet 6 kg tungere omkring nytåret 2016 og det er hårdt at følge den samme madplan dag efter dag i så lang en periode og de 5 måltider er som atlet 6-7 måltider hvor det ligger fast hvor meget fedt, protein osv. jeg må indtage.

Som menneske er jeg ikke til faste rammer, men jeg har gjort det her så længe, at jeg har lært at leve i en mere kontrolleret tilværelse. Man får skubbet til nogle personlige grænser og bliver ikke kun stærk i fitness centeret men også som menneske.

20160930_082756Da vi når april i år beslutter vi at køre en diæt og få mig ned i fedt-% for at se hvad der gemmer sig under fedtet. Til at starte med står min væ
gt stille, vi prøver at gå ned i mad og op i cardio men stadig sker der ikke noget, igen begynder jeg at stresse og det er først da jeg får mig selv med og ændrer mit mindsæt at der sker noget. Vægten falder uge efter uge og det er på trods af vi ikke laver om på kosten eller mere cardio, forskellen er bare at jeg har mig selv med og jo mere jeg kan se mine muskler komme frem under det forsvindende fedtlag, jo mere energi får jeg. Det siger lidt om hvor meget power der er i dit hoved og hjerte.
Vægten er nu 57,4 kg stort set den samme vægt som jeg havde efter mit allerførste kostforløb, forskellen er bare at jeg har meget mere muskelmasse og derfor en meget lavere fedt-%. Min talje er faktisk 12,6 cm mindre, fra mit allerførste møde med Jacob til i dag.
 
7 mdr. er der til målet og der mangler mange timer i køkkenet, fitnesscenteret, poseringstræning og cardio endnu. Er det alt sliddet værd? – JA! og et 20160930_082942stort et. Det er mit liv og mit valg, andre behøver ikke forstå det, så længe de bare acceptere det.
Jeg glæder mig så meget til at se mig selv i min bedste form, stå der med en alt for brun farve, håret sat, makeuppen lagt, negle som matcher min bling bling bikini og få den største oplevelse med i bagagen.
 
 
Har du spørgsmål til Betinas proces så stil dem i kommentarsporet på facebook.
Ønsker du selv hjælp til at komme i dit livs form så kan du kontakte mig på mail@jschristensen.dk