Fitnesssportens luftkastel !

I en samtid hvor reality genren er på sit højeste, kan man efterhånden blive kendt, blot for at være kendt. Man behøver intet talent eller have opbygget erfaring. En tendens der så absolut har spredt sig til fitnessindustrien, hvor folk efterhånden bliver krediteret for alt og intet. Og hvad enten folk træner for at stille op, eller blot for at opnå en bedre selvfølelse, så er trenden den samme. De sociale medier er efterhånden blevet en sutteklud for folk der ønsker at promovere et resultat, som de endnu ikke har opnået. 

Facebook, Instagram, Youtube, Twitter – you name it. Alle sammen sider hvorpå folk promoverer sig selv, for at skabe et image om noget som de i langt de fleste tilfælde burde holde sig fra. I Danmark er det nok primært Facebook og Instagram der bliver brugt. Medier som bliver smurt ind i billeder og indlæg om kost og træning, på en måde som kun de medieliderlige darlings, Amalie og Gustav, burde nedfælde sig til. 

Men nej…
Det er blevet normen, at for at man kan opnå noget i denne her sport, hvad enten det er for at stille op, opnå en modelkarriere, eller for blot på anden vis at skabe sig et navn, så laver man en følger side. Aldrig i mit liv har jeg set så mange atletsider på facebook, fra folk som så absolut og med al tydelighed, IKKE har opbygget nogen erfaring endnu.
Og sidder du allerede nu og føler dig trådt over tæerne, og undrer dig over hvad pokker jeg bilder mig ind, så har jeg måske fat i den lange ende her. Måske du burde læse indlægget til ende, for at fange min pointe…
Anyways – De sociale medier FLYDER med sider om folk, der helt uden begreb om hvad de laver, har en fan side, med ca. det samme antal følgere som de har venner på facebook. Og lad mig lige fortælle jer en ting – DET ER IKKE SÅDAN DET FUNGERER!
Smid Amalie og Gustav mentaliteten væk, og skab jer et navn ud fra jeres resultater før i klistrer de sociale medier til med fuldstændig ligegyldige billeder af jeres endnu mere intetsigende hverdag. Der er så absolut INTET, og jeg gentager; INTET nyskabende i at vise folk hvor meget kylling og broccoli du spiser, eller snarere hvor mange smarte billeder du kan tage af din krop i det helt rigtige lys, som mest af alt får dig til at fremstå som et HELT ALMINDELIGT MENNESKE!
Man kan ikke opbygge et navn før man overhovedet er startet…
Når folk har trænet et år eller to, finder de ud af at hey – jeg skal da stille op, eller jeg skal da inspirere nogle mennesker – og vupti. Så er der en atletside. Følg min vej til dit og dat. Og det er alt sammen rigtig fint, men erfaring i denne her branche er altså ikke noget man opbygger over natten. Det er ikke noget man lige kan læse sig til. Det er noget man opbygger vha. trial and error, kombineret med endnu mere trial and error, for måske lige at læse op på hvad man gør rigtigt og forkert, og sådan fortsætter det. Det tager år at opbygge en fysik der bare er en lille smule værd at se på.
Jeg kunne forstå hvis man laver en side når man har vundet et par konkurrencer, og måske er værdig til faktisk at opnå et par sponsorater, eller inspirere nogle andre med, guess what – ERFARING! 
Men folk skal sgu have fans og følgere før de overhovedet er kommet igang med rejsen. Det svarer lidt til hvis drengene fra 6. klasse, der lige er begyndt til fodbold, laver en fanside. Følg min vej til superligaen.
Der er ikke sådan det fungerer, for du skal kunne efterleve de forventninger du skaber hos andre. Og langt størstedelen af de der har disse sider, kan jeg sige uden at blinke, i kommer ikke til at vinde alle sammen. For der er nu engang kun én vinder, og hvad hjælper det så at have opbygget følgere, hvis ikke man kan efterleve forventningerne man selv har skabt?

Hvad bilder jeg mig egentlig ind..
Det er nok mest af alt den tanke du sidder med nu. Tænk engang at irettesætte folk som prøver at gå før de kan kravle. Og bevares, det skal ikke forstås så negativt som det måske bliver, men nærmere som et opråb om at man bør tænke sig om. 
Grunden til at folk ikke opnår et særlig højt antal af følgere er ganske simpel – de skiller sig ikke ud. De gør præcis det samme som alle andre, og skaber sig ikke et differentieret look, og deres egen stil, men kopierer det samme som alle andre gør. Men hey, der er sgu folk nok i smart tøj, som spiser dødsyg mad i dette her land. Du er pludselig blot en nål i en høstak…

  • Hvorfor ikke skabe din egen høstak?
  • Skabe dit eget look?
  • Og din egen måde at promovere dig på?

Hvis du vil inspirere andre, så er du ganske enkelt nødt til at gøre det som alle andre ikke gør. Du er nødt til at skabe din egen succes, snarere end at kopiere andres. Og det er netop grunden til at din følgeskare ikke stiger synderlig.

Hvad er min pointe med dette her indlæg så?
Ja, hvis du nu sidder og føler dig så truffet, og beslutter at hey – den der sviner, skal han ikke slippe godt fra, så fint. Lad endelig være med at læse yderligere af mine indlæg, hvis jeg er så langt fra sagens kerne. Men er det i virkeligheden fordi du inderst inde ved jeg har ret?
For alle de der sidder og læser dette her indlæg, og som ingen fuldstændig ligegyldig fanside har, eller som netop har en af værdi, ved at jeg har ret. Folk har ikke respekt for nogle, der søger at blive krediteret for noget de ikke kan.
Det svarer fuldstændigt til folk der skriver på deres CV at de er astronauter, når de blot har solgt is på bådhavnen hele deres liv. Man skal lære at kravle før man kan gå, og jeg ville så inderligt ønske at folk brugte deres energi på at skabe resultaterne, før de promoverer dem.
Jeg siger dermed ikke at folk skal stoppe med at inspirere andre. Gør endelig det, men gør det med hvem i er. Skab jer jeres egen identitet, i stedet for at kopiere andres. Gør det på jeres egen måde. For det er det der i sandhed inspirerer andre mennesker. Ved at give plads til forskellighed, ved at vise karakter, og ved at fremvise det hårde arbejde og slid man ligger for dagen.
Det nytter ikke noget at fremvise resultatet før arbejdet overhovedet er gået igang, og det er dér de fleste fejler. Netop dét, er fitnesssportens luftkastel! 

Har du ris/ros, kommentarer eller andet du ønsker at bidrage med, så afgiv dem i debatten på facebooksiden: www.facebook.com/by.JSChristensen
Facebook logo