Lækre pizzasnegle med 30% færre kalorier

Vi kender det alle sammen. Vi mangler den perfekte snack til udflugten eller madpakken, og vi vil gerne spare på kalorierne.

Her er en opskrift på en ægte klassikker. En favorit blandt både børn og voksne. Pizzasnegle.

Du skal følgende ingredienser:

  • 250 gram hvedemel
  • 150 gram grahamsmel
  • 50 gram gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 5 gram akaciehonning
  • 10 gram olivenolie
  • 100 gram gulerod
  • 150 gram squash
  • 200 gram tomatsauce/pizzasauce
  • 200 gram kyllingetern eller kylling skåret i stykker
  • 200 gram cheasy 1,5% hytteost
  • 1 tsk oregano
  • Salt

Fremgangsmetode:

Opløs gæren i 2,5 dl lunken vand. Herefter røres salt, olivenolie og honning i. 

Riv gulerod og squash på et rivejern.

Tilsæt grahamsmel og rør godt rundt. Lidt af gangen tilsættes hvedemelet, og æltes grundigt sammen.

Til sidst tilsættes de revne grøntsager i dejen og æltes godt rundt. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Når dejen har hævet, deles den i to portioner (det gør den nemmere at arbejde med).

Rul dejen tyndt ud på bordet, gerne i en lidt aflang form. Herefter fordeles halvdelen af pizzasaucen på dejen (ca. 1 centimeter fra siderne). Kom halvdelen af hytteosten og kyllingen på og drys med oregano.

Rul dejen sammen til en pølse og skær den ud i skiver af ca. 1,5-2 centimeters tykkelse. Læg dem på en bageplade, og lad dem hæve ca. 30 minutter under et viskestykke. Gentag herefter ovenstående trin, med anden halvdel af dejen

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Bag pizzasneglene i 20-25 minutter. Man kan eventuelt drysse dem med lidt friskrevet mozzarella inden bagning 😊

Pizzasneglene er perfekte til madpakken som en del af frokosten eller den nemme snack. De kan nemt fryses og lunes i mikroovnen efter optøning.

Portionen giver 20-25 pizzasnegle, og kalorier pr. stk. vil naturligvis afhænge af hvor mange pizzasnegle der laves pr. portion.

Velbekomme

Næringsindhold pr. 100g:
161 kcal
10,1g protein
23,2g kulhydrat
2,2g fedt

Pr. stk. 85 kcal (ca. 53g)

Udarbejdet i samarbejde med min madskribent Cæcilie Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *