Nemme kalorielette pirogger

Synes du madpakken bliver lidt kedelig ind i mellem? Så tjek denne her opskrift der giver rig mulighed for, at friske den lidt op med en ekstra snack.

Det tager ca. 35 minutter fra start til slut (inklusiv bagetid).

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 1,5 dl grahamsmel eller andet fuldkornsmel
  • 4 dl hvedemel
  • 2 dl lunken vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille porre
  • 175 gram champignon
  • 150 gram kyllingetern
  • 200 gram (1 pakke) buko pikantost light
  • 1 tsk salt
  • 1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i en skål. Tilsæt 2 dl lunken vand, så gæren opløses. Tilsæt salt, olie og grahamsmelet og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres.

Sæt dejen til side til hævning, mens fyldet laves.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær porre og champignon i mindre stykker. Tag en pande og varm den til middelvarme. Steg champignon på panden, til de er næsten færdige. Tilsæt stykkerne med porre og kyllingeternene. Tag panden af varmen, tilsæt nu pikantost og vend det hele sammen.
Tip! Bryder du dig ikke om pikantost? Så kan du bruge lidt frisk mozzarella eller hytteost.

Dejen rulles ud på bordet i en pølse. Herefter skæres der 15 lige store stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel. Kom fyldet ind i midten af cirklen, og luk den med fingrene rundt i kanten. Afslut med en gaffel, der forsigtigt trykkes ned på dejen, hele vejen rundt ved lukningen. Piroggerne pensles med æg, og bages i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.

Perfekt som snack eller en del af madpakken, og kan sagtens spises på farten. Kan fryses ned, så der kan laves større portioner.

Velbekomme.

Kalorier per styk: 124 kcal (68 gram)

Næringsindhold pr. 100g:
Kalorier: 182 kcal
9g protein
24,8g kulhydrat
4,5g fedt

Udarbejdet i samarbejde med min madskribent Cæcilie Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *