Lækker porrertærte med kylling og hytteost

En tærte er helt sikkert en klassikker på ethvert frokostbord, men det er faktisk også ofte en kilde til enormt mange kalorier pr. servering. Så vær opmærksom her, for en hel tærte indeholder tæt på 1600 kcal.

En klassisk tærte indeholder dog nemt over 2000 kcal, så denne udgave er altså kaloriereduceret med 20% eller mere i de fleste tilfælde.

Du skal bruge følgende ingredienser til tærtebunden:

  • 100g grahamsmel
  • 75g hvedemel
  • 50g olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 – 1 dl vand

Til fyldet skal du bruge følgende:

  • 125g kyllingetern (kunne være en rest af kylling fra dagen før)
  • 2 æg (m/l)
  • 100g æggehvide
  • 150g cheasy hytteost 1,5% fedt
  • 100g porrer
  • 100g cherrytomater
  • 100 ml minimælk
  • Salt & peber (tilsæt eventuelt muskatnød hvis du kan lide det)

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Bland grahamsmel, hvedemel, olie, salt og vand sammen, og ælt det til det bliver en fast masse.

Smør en tærteform eller et ildfast fad, så bunden ikke kommer til at sidde fast ved bagningen. 
Fordel nu tærtemassen i formen, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter. Man kan eventuelt blind-bage den, så bunden ikke hæver op.

Tærtefyld

Pisk æg, æggehvide, mælk og hytteost sammen med salt og peber.
Skær porrer ud i skiver, og halvér tomaterne.
Porrer, tomater og kyllingetern blandes med æggemassen, og fordeles jævnt i  den forbagte tærtebund.
Bages i yderligere ca. 20 min.

Velbekomme

Kalorier pr. Portion.: 393 kcal (1/4 tærte)

Næringsindhold pr. 100g:
154 kcal
9,5g Protein
14g Kulhydrat
6,5g Fedt

Udarbejdet i samarbejde med min madskribent Cæcilie Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *